ΕΒΕΘ: Ιωάννης Μασούτης, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι οι κλαδικές εκθέσεις, διεθνώς, αποτελούν ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, όχι μόνο για την προώθηση αγαθών και υπηρεσιών, αλλά και για την παρακολούθηση των τάσεων και την ενημέρωση γύρω από τις τεχνολογικές εξελίξεις σε έναν κλάδο.

Η ελληνική οικονομία μετασχηματίζεται, παρακολουθώντας κι αυτή τις διεθνείς εξελίξεις. Οι προκλήσεις που φέρνει ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η 4η Βιομηχανική Επανάσταση (Industry 4.0) αφορούν το σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων και ιδιαίτερα της ελληνικής μεταποίησης, που αποτελεί την αιχμή του δόρατος των ελληνικών εξαγωγών.

Στο πλαίσιο αυτό, η διοργάνωση της 1ης έκθεσης βιομηχανικού εξοπλισμού Industry.tec από τον έγκυρο εκδοτικό οργανισμό Τεχνοεκδοτική / T-Press αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό, καθώς έρχεται να προσθέσει ακόμη ένα θεσμό που θα υπηρετεί τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό των μεταποιητικών μονάδων της χώρας, κρατώντας ψηλά την ανταγωνιστικότητά τους.

Ως πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, αλλά και ως πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στους διοργανωτές και επαγγελματική πρόοδο στους εκθέτες και τις ελληνικές μεταποιητικές επιχειρήσεις.